MetaX-Blogi

Teemme ketterästi Suomen tutkimusaineistojen metatietovarantoa, joka tulee palvelemaan OKM:n tutkimusaineistopalveluita (esim. TPAS, IDA ja Etsin). Tässä blogissa käsitellään kehityksessä ajankohtaisia ja usein avoimia asioita, eikä mikään tässä esitetty edusta mitään virallisia linjauksia. Sen sijaan toivomme palautetta ja avointa keskustelua.

måndag 29 oktober 2018

Fairdata-koulutus ja Metax-työpaja

Viime perjantaina oli ensimmäinen Fairdata-koulutustilaisuus CSC:llä. Kävimme yhdessä läpi palveluita ja testailimme IDAa ja Etsintä.

Lounaan jälkeen meillä oli pieni mutta rautainen Metax-työpaja. jossa aluksi kävimme läpi Metaxin rakennetta ja mahdollisia tietovirtoja/rajapintojen käyttötapauksia. Keskustelu oli tosin hyvin yleisellä tasolla ja pääosin keskityimme sitten käytäntöön, eli Hannun johdolla REST API:n testaamiseen. Totesimme, että olisi hyvä pitää vielä uusi työpaja tietovirroista ja rajapinnan käytöstä, joka sinänsä on suhteellisen selkeää. Eniten vaatii pohdintaa ehkä referenssidatojen käyttö. Koska osa niistä on pakollisia, asia vaatii hieman opiskelua, vaikka metatietojen tuottamisen alkuun pääsee muuten aika helposti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar