MetaX-Blogi

Teemme ketterästi Suomen tutkimusaineistojen metatietovarantoa, joka tulee palvelemaan OKM:n tutkimusaineistopalveluita (esim. TPAS, IDA ja Etsin). Tässä blogissa käsitellään kehityksessä ajankohtaisia ja usein avoimia asioita, eikä mikään tässä esitetty edusta mitään virallisia linjauksia. Sen sijaan toivomme palautetta ja avointa keskustelua.

torsdag 23 augusti 2018

Fairdata-kokonaisuuden tuotantoonmeno etenee

Fairdata-palvelukokonaisuuden tuotantoonmeno on edennyt. Kesän aikana on tapahtunut seuraavaa:
  • Kesäkuu 2018: uusi fairdata.fi -sivusto avatttiin ja palvelujen dokumentaatiota päivitettiin sivuille. Tuotantoon valmiille palvelukomponenteille tehtiin integraatiotestausta.
  • Heinäkuu 2018: uudistettu IDA avattiin uusille käyttäjille ja samalla MetaX siirtyi tiedostojen metatietojen osalta tuotantoon. Uusi Etsin avautui ja se näyttää harvestoitujen aineistojen metatietoja. Heinäkuussa valmistuivat myös ensimmäiset migraatiot vanhasta IDAsta uuteen IDAan.
  • Elokuu 2018: IDAn data- ja projektimigraatiot jatkuvat. MetaXin tietomalli lukitaan tuotantoonmenoa varten. Valmistaudutaan vanhan Etsimen metatietojen migroimiseen.
Syyskuulle on suunnitelmissa erityisesti Qvaimen testausta, komponenttien integraatiotestausta sekä testaamisessa havaittujen muutostarpeiden toteuttamista. Testausvaiheen jälkeen vanha Etsin suljetaan kuvailun osalta ja sen metatiedot migroidaan MetaXiin ja ne näytetään uudessa Etsimessä. Näillä näkymin IDAn projekti- ja datamigraatiot valmistuvat tai ovat ainakin lähes valmiit syyskuun loppuun mennessä.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar